My Interior Design Blog

Nov. 26, 2017

Ha belevágunk egy nagy felújításba vagy új építésű otthon belső kialakításába vagy egy helység újragondolásába és hosszú távra különleges enteriőrt szeretnénk akkor érdemes dekorált (savazott, homokfúvott, laminált, ólom stb. ) üvegben gondolkodni egy térelválasztás vagy falhátlap vagy kertre vagy egyéb az enteriőrből belülről kiemelendő látványra nyíló ajtó-ablak vagy akárcsak egy asztallap, fürdőszobai pultlap stb. esetében. 
Lehet ez egy kedvelt grafikai kép vagy pl. a már meglevő csempénk vagy kárpitunk vagy függönyünk mintázata is, ami visszaköszön az üvegfelületen, de sok minden laminálható üveglapok közé, ami számunkra tetszetős (különböző műanyag vagy fémfóliák, anyagok, szemcsék stb...)

Nov. 26, 2017

Nagy divat lett a fekete, írható tábla festék. Íme néhány szuper ötlet a Décocooltól. Nem csak biszto hatású konyhát hanem üzenőfalat vagy bisztro tálalószekrényt, ruháskomódot, egyedien otthonos nappalit vagy szimplán egyedi faldekort teremthetünk vele. Annie Sloan márkán kívül más fekete táblafestékek is kaphatóak nálunk.
https://www.deco-cool.com/repeindre-un-meuble-et-murs-avec-une-peinture-tableau-noir/

A felülettisztítás és a fafelület érdesítése után felkenhető a festék, ahogy a képeken látjuk
https://www.deco-cool.com/peinture-tableau-noir-les-5-etapes-pour-bien-peindre/

 

Oct. 5, 2017

A fiatal célcsoportnak létrehozott, STARCK által tervezett hotelekből már kettő van Franciaországban, egy Rióban. Persze a szintén látványosan hangulatos és laza bárok és éttermek menüjét is megválogatta  a Mama.  Meet and socialize and taste the world.

https://www.accorhotels.com/gb/hotel-9921-mama-shelter-paris/index.shtml
https://www.accorhotels.com/gb/hotel-A208-mama-shelter-rio-de-janeiro/index.shtml

Aug. 22, 2017

2018 -ban nem egyes színek, hanem egész színpaletták lesznek divatban, amiből egy egy mindannyiunk izlésének megfelelő lehet.
Összességében divat a színek fényes, csillogó, gyöngyház, matt vagy adott esetben nagyon erőteljes árnyalata.
Választhatunk 2018-ban a Pantone  alábbi palettái közül (is) : a meleg és hűvös színkeveréke a kék-narancs színeket tartalmazó "erőt adó" paletta vagy a "Zöld természet" természetes szineiből, a "játékos" paletta fényessárga vagy lime jégkrém színekkel vagy a bodza és mályvát tartalmazó "diszkréció" paletta vagy az "komplexitás" (fényes, metál de neutrális szinek: kénsárga vagy a fagyöngy) , az "intenzitás" (erőteljes szinek, melyek erőt sugároznak), a kissé "valószerűtlen" melyben a rózsaszín tónusok a kukricahaj színével akotnak együttest vagy  "a tech-nika" mely a fényes kék, lila és pink szineket is tartalmazza, melyek belülről fénylenek.

Mindezt bővebben Leatrice Eiseman fejtette ki az International Home and Housewares Shown-n, megjegyezve, hogy sok régi szin marad velünk a jövő évi trendekben de 8 színpalettába épülve. A lényeg, hogy esetleg kicsit frissítsünk rajta, pl a kék egy más árnylatával stb.

Nem kell senkinek sem egy divat szinhez ragaszkodnia. Valószínűleg ez korábban is így volt, sokan egyéniségüket kifejezve alkottak gyönyörű kreatív enteriőröket, de most ezt trendként is megfogalmazza a Pantone.

Forrás: Pinterest, International Home and Housewares Show website, Elle Decor

Jul. 7, 2017

A lakberendezési trendek diktálói illetve szakemberei szerint továbbra is tartja magát a retro divat a következő években.

Azonban igazán trendi lakást úgy alakíthatunk ki ebben a stílusban a jövőben ha kicsit kölcsönzünk az art deco elegánsabb színvilágából illetve rá és a barokkra is jellemző elegánsabb, nagyvilágibb anyaghasználatból (bársony, bőr, szőrme,  fém, arany, fényes textil anyagok stb.)

A bútorok inkább könnyedek mint súlyosak továbbra is, ami elsősorban a polcrendszerekre, szekrényekre vonatkozik, de az ülőalkalmatosságokra is. A tárolóbútorok anyaga sokszor fém.

Formavilágában mindenképp a kommersztől eltérő stílusjegyeket tartalmaz, csak egy dekorelemet, a tükröt nézve pl koncentrikus köröket alkotó kompozíció vagy egyéb különleges forma  illeszkedik hozzá.
Fontos még a szürrealitás mint hatást fokozó elem: pl a sokak által már ismert kalap lámpa is ilyen.

Igyekeztem több forma és színvilágot összeszedni a tablón, azonban hely hiányában kimaradt pl egy pasztell verzió, bár hozzá kell tenni, hogy a jövő rendje inkább a tablón feltünetett árnyalatok (királykék, arany stb.)
De a pasztell színeket kedvelők is kialakíthatják  a maguk glamorous retro enteriőrjét a fenti formákat, ötleteket használva.
http://www.setmystyle.fr/planche/tendance-glamourous-retro--2109