Jul. 7, 2017

A közeljövő trendje: A glamorous retro

A lakberendezési trendek diktálói illetve szakemberei szerint továbbra is tartja magát a retro divat a következő években.

Azonban igazán trendi lakást úgy alakíthatunk ki ebben a stílusban a jövőben ha kicsit kölcsönzünk az art deco elegánsabb színvilágából illetve rá és a barokkra is jellemző elegánsabb, nagyvilágibb anyaghasználatból (bársony, bőr, szőrme,  fém, arany, fényes textil anyagok stb.)

A bútorok inkább könnyedek mint súlyosak továbbra is, ami elsősorban a polcrendszerekre, szekrényekre vonatkozik, de az ülőalkalmatosságokra is. A tárolóbútorok anyaga sokszor fém.

Formavilágában mindenképp a kommersztől eltérő stílusjegyeket tartalmaz, csak egy dekorelemet, a tükröt nézve pl koncentrikus köröket alkotó kompozíció vagy egyéb különleges forma  illeszkedik hozzá.
Fontos még a szürrealitás mint hatást fokozó elem: pl a sokak által már ismert kalap lámpa is ilyen.

Igyekeztem több forma és színvilágot összeszedni a tablón, azonban hely hiányában kimaradt pl egy pasztell verzió, bár hozzá kell tenni, hogy a jövő rendje inkább a tablón feltünetett árnyalatok (királykék, arany stb.)
De a pasztell színeket kedvelők is kialakíthatják  a maguk glamorous retro enteriőrjét a fenti formákat, ötleteket használva.
http://www.setmystyle.fr/planche/tendance-glamourous-retro--2109