My Interior Design Blog

Jun. 12, 2017

A lakás legkisebb helyisége is lehet stílusos a berendezésnek köszönhetően.  

A legkisebb helyiség lehet színes, vidám és kreatív, akár a lakás stílusától némileg eltérően, de lehet a lakás stílusához illeszkedően elegáns, klasszikus, romantikus, természetközeli stb.
Praktikus térbeépítések is kialakíthatóak. Arra ügyelni kell persze itt is, hogy ne legyen túl zsúfolt sem.

A kishelységet feldobhatjuk a kézmósó feletti stílusos lámpával és tükörrel, növényekkel, esetleg csillárral, falmatricával és más kiegészítőkkel de a burkolatok ötletes kiválasztása lesz az egyik domináns hangulati elem a felület meghatározó mérete miatt. 
Íme néhány jópofa és stílusos berendezés:

http://www.lejournaldelamaison.fr/le-journal-de-la-maison/piece-par-piece/salle-de-bain-le-journal-de-la-maison/14-idees-relooker-vos-toilettes-102327.html#item=1

Egy másik válogatásból is meríthetünk ötleteket ha valaki a fekete-fehér színkombinációt különösen edveli:

http://www.lejournaldelamaison.fr/le-journal-de-la-maison/decoration-par-style/deco-par-style/15-wc-tendances-avec-deco-noire-127629.html#item=8

 Arra, hogy hogyan alakíthatnánk át például a kishelyiségünket stílusosabbá érdemes lakberendező segítségét kérni egy 3D-s fotót illetve a helység méreteit biztosítva számára. A lakberendező az úgynevezett home staging keretében új burkolatokat vagy berendezési tárgyakat tud a helyiségbe helyezni, vizuálisan megjelenítve a megrendelő számára az új enteriőrt. A képen egy lámpák és kiegészítők nélküli mosdófalat alakítottam át.

Apr. 30, 2017

Már rég óta nem divat a szekrénysor, helyette könnyed, játékos, variálható 'dobozokat' ajánlanak a gyártók, például az IKEA is, de egy egy designos polcrendszer is feldobja a nappalidat.
Bal oldalt a Trones cipősszekrény 'dobozai' nagyon jól funkcionálnak ágyháttámlaként. Forrás: IKEA, Pinterest, Coté Maison

Apr. 30, 2017

Tavasz hangulatmontázs pályázati kép Víg A.
Képforrás: Pinterest, Dior

Apr. 21, 2017

A RETRO stílus teljesen vagy részlegesen képviselteti magát az egyik fajta, 2017-ben trendinek, nagyviláginak ítélt enteriőrben.
A minimalista stílushoz képest talán kicsit színesebb, játékosabb, kevésbé szigorú vonalvezetésű, mégis letisztult designról van szó, melyben a színekkel és a formákkal jól kifejezhető személyiségünk.

RETRO BÚTOROK
Sokan keresik emiatt a bolhákon, Vaterán és egyéb használt bútor kereskedelemben az 50-es, 60-as évek bútorait, kredenceit, amit felújít/att/anak, átfest/ett/enek, de ezeket a bútorokat készen, újonnan is meg lehet venni bútorgyártóktól. 
Néhány példa:
(nagy képen) http://www.marchicucine.it/cucine/cucina-fiftiesstyle-saint-louis/
http://loftdesign.hu
www.vakuumdesign.hu


Jellemző még a minilmalista stílusú bútorok kiegészítése retro kisbútorokkal, lámpákkal, e kategóriában is található több üzlet hazánkban.

A RETRO BURKOLAT
A bútorokon kívül a másik eszközünk a burkolatokat cementlappal retrósítani a konyhafalon vagy a padlón, melyből a legújabb divat a sokszög alakú, szabálytalan mintázat kialakítása vagy a vízzel nem érintkező részeken a cementlap 'foltok'  vagy darabok dekorelemként történő használata.

http://www.cotemaison.fr/inspirations/carreaux-de-ciment-ils-delimitent-les-espaces_28796.html

Amennyiben a cementlap túlságosan megterhelné a pénztárcánkat, ma már létezik üvegre, szőnyegre, padlóburkolatokra, csempére, linóleumra nyomott cementlap design, igy az érzést ezekkel is könnyen megteremthetjük.

A RETRO SZÍNEK
A színek megválasztása is fontos a retro stílus kialakításához. A retro színpalettákat könnyen kiválaszthatjuk ha pl a Pinterestbe beütjük a retro color palette vagy vintage color palette szavakat és máris kitárul a lehetőségek tárháza, egy kedvelt családot alkalmazva például különböző színűre festhetjük az ajtót, a bútorokat és a falakat. Bár hozzá kell tenni, hogy a retro talán kicsit erősebb színvilág, míg a némileg eltérő vintage stílus inkább pasztell.